El portaveu de CiU, Josep Antoni Duran i Lleida, que ha preguntat a Zapatero durant la sessió de control, creu que és necessari adoptar reformes estructurals en matèria laboral i li ha dit que les aprovades fins ara no són suficients per superar la crisi. Duran també considera que el diàleg social 'no floreix per si sol' i necessita 'lideratge'.

Durant la sessió del control al govern espanyol, el president del govern espanyol, José Luis Rodriguez Zapatero, ha explicat que 'la millor manera' de crear llocs de treball és que el creixement econòmic 'torni a les taxes que permet l'economia espanyola'.

Zapatero també considera que l'economia espanyola no perd competitivitat perquè les exportacions 'van bé' i aconseguiran una aportació positiva del sector exterior al PIB. El portaveu de CiU, Josep Antoni Duran i Lleida, li ha dit que les mesures que s'han aprovat fins el moment no són suficients per reactivar l'economia, ni per impulsar la creació de llocs de treball, i 'vostè ho sap', li ha dit directament a Zapatero.

Zapatero no ha concretat cap mesura nova però s'ha compromès a fer tot el possible per superar la 'brusca frenada' de l'economia. El govern espanyol 'seguirà actuant i prenent noves mesures per combatre l'atur'. El president del govern espanyol ha posat en relleu les iniciatives de suport a les empreses, del sector financer i del mercat de treball.

No ha pogut deixar de reconèixer 'l'important' increment d'aturats durant els dos últims trimestres, que constitueix la conseqüència 'més severa i preocupant' de la crisi en l'economia espanyola.

Duran ha animat a Zapatero a realitzar reformes estructurals en el mercat laboral, perquè fins ara les adoptades no han aconseguit el seu objectiu. Cal fer-ho, ha dit Duran, ha través del diàleg social, que 'no floreix sol', sinó que cal 'lideratge' per conduir-lo i això és el que ha demanat a Zapatero.