El Consell de Seguretat de l'ONU va adoptar ahir una resolució que autoritza augmentar de manera temporal en més de 3.000 els cascos blaus actualment desplegats en la missió de l'organisme internacional a la República Democràtica del Congo (RDC). La resolució presentada per França va rebre el suport unànime dels 15 membres del consell, que va expressar la seva preocupació pel deteriorament del conflicte.

Cristina Almeida, Ian Gibson, Fanny Rubio, Santiago de Córdoba, Paco Ibáñez o Leo Bassi són alguns dels signants del manifest en el qual mostren el seu suport a la iniciativa del jutge de l'Audiència Nacional Baltasar Garzón d'investigar els crims de la Guerra Civil i el franquisme, on també expressen la seva "indignació" pel "desproporcionat atac a la seva tasca".

Com acostuma a fer cada vegada que li toca seure en el banc dels acusats de l'Audiència Nacionial, el que va ser cap dels comandos d'ETA Francisco Javier García Gaztelu, àlies "Txapote", va tornar ahir a protagonitzar un altre espectacle ple de xuleria, desqualificacions i insults. "No accepto aquest tribunal feixista, pel que no prendré part en aquest teatre!", va dir.

Els afiliats del Partit Socialista francès (PS) van celebrar ahir eleccions internes per designar qui serà el seu líder, enmig d'una gran divisió entre les faccions que lideren Ségolène Royal (a la imatge votant), Martine Aubry i Benoît Hamon. Al tancament d'aquesta edició no s'havien fet públics els resultats d'uns comicis en els que participaven 232.912 afiliats.

El diari conservador francès Le Figaro va admetre ahir la manipulació d'una fotografia de la ministra de Justícia, Rachida Dati, per ocultar l'anell valorat en més de 15.000 euros que portava en una foto publicada en la portada del rotatiu. A la imatge es pot veure la fotografia original amb l'anell, que va intentar ocultar la publicació francesa.