Li Vert, que instruïx el sumari obert després de l'atemptat de Capbreton, al sud de França, que va costar la vida a dos guàrdies civils el 1 de desembre de 2007, considera que "no hi ha elements" que impliquin a 'Txeroki' "directament en els trets" contra Fernando Drapaire i Raúl Sègol, segons les mateixes fonts.

Així doncs, en el marc de la investigació de Capbreton a 'Txeroki' se li imputen, entre altres, els delictes de receptació de robatori, receptació de robatori amb arma, receptació de falsa documentació, possessió de substàncies per a la fabricació d'explosius i lloguer d'apartament conspiratiu.

Així mateix, se li atribueixen delictes que "han precedit o seguit" als trets sobre els guàrdies civils espanyols. És a dir, es tracta de fets "connexos" al fet principal, segons les mateixes fonts.

LOPEZ ZURUTUZA, IMPUTADA

Mentre, la presumpta membre d'ETA detinguda al costat de 'Txeroki', Leyre López Zurutuza, ha estat imputada d'un delicte d'"associació de malfactors amb fins terroristes" i també ha estat enviada a presó.

Ambdós van passar anit a disposició judicial després de ser traslladats al Palau de Justícia des de les dependències de la Subdirección Antiterrorista (SDAT) situades a Levallois-Perret, a les afores de París, on van arribar dimarts passat dia 18 procedents de la comissaria de Baiona, al sud de França.

La jutge Li Vert ha obert també una instrucció judicial després del registre de l'apartament que ocupaven els dos presumptes membres de la banda en la localitat de Cauterest on van ser detinguts la passada matinada del diumenge al dilluns 17 de novembre.

De moment les autoritats franceses no han rebut cap petició per part de Madrid perquè 'Txeroki' sigui lliurat a la Justícia espanyola, van agregar les mateixes fonts.