Ségolène Royal i Martine Aubry s'enfrontaven ahir a la decisiva segona volta de les votacions internes del Partit Socialista francès (PS), els afiliats del qual estaven cridats a elegir entre aquestes dues dones la que serà el seu líder.

Les urnes estaven obertes des de les cinc de la tarda i fins a les deu de la nit per als gairebé 233.000 socis del PS que dijous, en una primera ronda, no van donar la majoria a cap dels candidats que es presenten al càrrec de primer secretari.

Royal, de 55 anys i excandidata a la presidència de la República el 2007 -que va perdre enfront de Nicolas Sarkozy-, va fer una crida als afiliats perquè votin de manera "massiva" en aquesta consulta interna però d'importància vital per al PS i la seva estratègia futura.

Aubry, de 58 anys, exministra i alcaldessa de Lilla, surt com segona a priori en aquesta nova votació i aspira a fer-se amb la direcció del partit per intentar portar-li de nou al Govern de França.

Royal surt com a favorita després d'assolir dijous el 42,9 per cent dels vots dels socis del PS, mentre que Aubry va aconseguir reunir al 34,5 per cent, segons els resultats definitius.

Però el tercer candidat, l'eurodiputat Benoît Hamon, eliminat de la carrera perquè es va quedar amb el 22,6 per cent dels sufragis, va demanar el vot per a Aubry en aquesta segona ronda crucial.

Al tancament de l'edició d'ahir d'aquest diari encara no s'havien escrutat els vots dels comicis, ja que l'incici del procés s'iniciava a les deu de la nit.