L'expresident del Govern José María Aznar va advertir ahir als joves del PP que "en política no s'està per empatar ni per heretar, sinó per guanyar" i va subratllar que l'important és defensar els principis que un té sense "cap tipus de complexos".

Aznar va fer aquesta afirmació en la clausura de l'XI Congrés de Noves Generacions de Madrid, al qual van assistir al voltant de vuit-centes persones, entre elles una àmplia representació del PP de Madrid, encapçalada per la seva presidenta, Esperança Aguirre.

Després d'assenyalar que ahir no tocava parlar del Partit Popular, Aznar va demanar als joves que no s'oblidin que per arribar al Govern fa falta construir una bona alternativa.

"Arribes al Govern si primer construeixes una bona alternativa, i ho fas si exerceixes una bona oposició", va indicar, per emfatitzar davant els joves que "no hi ha cap raó per sentir-se acomplexats".

Enfront de la política "rància" que segons la seva opinió practica l'Executiu i les postures "socialdemòcrates arnades", va apostar per continuar amb la política que "s'ha demostrat que ha produït millors resultats", en referència a la seva etapa de Govern.

"Al Govern li reconec que actua sense complexos, no tenen complexos... el fet dolent és que tampoc tenen principis", va ironitzar, per afegir que "de no tenir principis ni coherència se'n sol dir desvergonyiment...".

L'expresident va criticar durament la política José Luis Rodríguez Zapatero, al recordar afirmacions seves com que Espanya estava en la "champions league" de l'economia o altres en les que "renegava" de l'amistat amb els Estats Units.

Va censurar el fet que, malgrat les polítiques que ha practicat, ara presumeixi que està liderant la recuperació econòmica. Aznar, que va estar molt ovacionat pels joves, va considerar que en l'actualitat fa falta un "gran projecte nacional" per crear ocupació.