Una dona d'uns 30 anys d'edat, de nom Nayima, va ser detinguda ahir per la Policia Nacional a Melilla després que els metges de la planta de pediatria de l'Hospital Comarcal de la Ciutat Autònoma descobrissin que presumptament injectava alcohol a la sonda de la seva filla de dos anys d'edat.

Segons fonts policials, la menor va ser ingressada en estat de coma en el Comarcal, "si bé presentava als matins un quadre mèdic acceptable, fins i tot parlava, però a les tardes empitjorava", manifestaven els metges que tractaven la petita.

La menor va ser llavors sotmesa a una anàlisi que va donar com a resultat una "intoxicació per etanol", perquè pel que sembla se li estava injectant en la sonda alcohol de 90, quan a l'hospital s'usa l'alcohol de 70. Aquest fet va servir a l'equip mèdic per avisar a la Policia Nacional i aquesta al Jutjat de Guàrdia.

Segons les citades fonts, una germana de la nena va morir recentment (fa 40 dies) i s'investiga si té alguna relació amb la intoxicació de la seva germana, que va ser traslladada d'urgència divendres a la nit a Màlaga per ser atesa per un presumpte cas d'enverinament.

La nena de dos anys es troba ingressada a l'hospital Matern Infantil de Màlaga i "evoluciona favorablement", segons van informar fonts sanitàries del complex hospitalari Carlos Haya.

Els fets van succeir a la matinada de divendres a dissabte quan la petita, que es trobava ingressada en un centre hospitalari de Melilla en estat "greu, encara que estable", va ser trasllada a l'hospital malagueny. La nena va ser ingressada a la Unitat de Vigilància Intensiva (UVI) en presentar un quadre d'intoxicació per alcohol.