González va indicar que no es va discriminar per sexe o edat i van ser posats a disposició de la Fiscalia General de la República, tot i que les infraccions van ser per trencar la papereta electoral, després d'exercir el seu dret al vot, va informar Globovisión.

En el seu primer informe, González va expressar que els centres de votació a les 11 del matí d'aquest diumenge havien estat instal·lats en un 100% i van funcionar normalment. "Infortunadament" van detenir en la jurisdicció de la República, per "diferents raons fins a les 3 de la tarda 26 detinguts".

"Alguns d'ells han danyat material electoral i val ressaltar que no hi ha hagut en absolut mala fe en aquestes circumstàncies" pel que considera que el nombre de detinguts és "insignificant" en comparació amb la quantitat de votants que participen en aquest procés.

González va explicar que un dels detinguts va demanar disculpes al fiscal i als representants i els membres de la mesa electoral, que van mostrar la seva comprensió i van solucionar la situació "i no va haver necessitat que aquesta persona quedés detinguda".

Tot i això, González va invitar als electors i ser cauts, a cenyir-se a les normes i "sota cap circumstància ha de deteriorar el material electoral i el rebut que dóna la màquina ha de ser dipositat a l'urna, doncs és considerat un delicte electoral i estem en l'obligació d'actuar", va dir.