moments de tensióEl president georgià envoltat de soldats.

Els presidents de Geòrgia, Mikhail Saakashvili, i Polònia, Lech Kaczynski, van sortir il·lesos ahir del tiroteig que va patir la caravana de vehicles en la qual viatjaven. L'atac es va produir quan els dos dirigents travessaven una zona adjacent a la separatista regió d'Ossètia del Sud, situada dins la franja controlada per tropes russes. Malgrat l'espectacularitat de l'atac i l'alarma suscitada en un primer moment, no es van produir ferits.

Segons van apuntar fonts del Ministeri d'Interior de Geòrgia, "contra la caravana van ser disparats diversos trets". L'oficial de guàrdia va assenyalar que els presidents es dirigien a un campament de refugiats per presenciar el lliurament d'ajuda humanitària i pel camí, a petició de Kaczynski, es van aturar al costat del districte d'Ajalgori, zona controlada per les tropes russes però des de sempre molt conflictiva.

En aquests moments, segons va relatar un del guardaespatlles del president georgià, van sonar tres sèries de trets, pel que sembla de Kalaixnikov, encara que cap bala va passar prop dels presidents ni la comitiva. "Els trets van ser fets a una distància d'uns 50 metres, del costat rus, i el fet més probable és que fossin trets a l'aire", va aclarir.

Immediatament després de l'atac, els dos presidents van canviar d'automòbils i es van dirigir cap a la capital de Geòrgia, Tbilisi. Mentrestant les forces de seguretat i equips especials van rastrejar la zona a la recerca d'indicis sobre els possibles autors de l'atac.

Fonts de la presidència ?georgiana, mentrestant, van explicar que "pel que sembla, van quedar malmesos dos automòbils". Per la seva banda, les autoritats ?d'Ossètia del Sud es van apressar a negar la seva implicació en el tiroteig ?perpetrat contra els dos dirigents. "Des del nostre costat no hi va haver trets", va dir a l'agència russa Interfax la portaveu surosseta, ?Irina Gagloyeva. L'incident va ser gravat pels equips de televisió que acompanyaven els presidents.

Tanmateix, el president de Polònia, Lech Kaczynski, va denunciar ahir mateix, en una roda de premsa que es va portar a terme poc després de patir l'atac, que "no s'ha complert" l'acord que preveia la retirada de les tropes russes i georgianes a posicions anteriors a l'esclat bèl·lic de l'agost al voltant a la regió d'Ossètia del Sud. Kaczynski va afirmar que informarà Washington i la Unió Europea que l'acord signat pels presidents de Rússia, Dmitri Medvedev, i França, Nicolas Sarkozy, "no s'ha complert fins al final".