El 14 de desembre, quan es compleix el XX Aniversari de la vaga general que UGT i CC.OO. van convocar el 1988 contra el Govern de Felipe González, Izquierda Unida tindrà finalment un nou líder. Així ho va anunciar el coordinador de la Comissió que gestiona a la federació després de l'última Assemblea Federal, Cayo Lara, que va assegurar que aquell dia la coalició elegirà el seu líder en una reunió del Consell Polític Federal al complet amb els seus 180 membres. Segons va explicar, es va elegir aquesta data perquè bé podria ser una "commemoració" lligada a la "situació actual dels treballadors i la crisi".

El coordinador de la Comissió que regeix IU, coneguda com el G-14 Social, i candidat del PCE per succeir Gaspar Llamazares va comparèixer al costat dels altres dos candidats: la llamazarista Inés Sabanés i el de la tercera via Joan Josep Nuet.

Segons el parer de Cayo Lara, aquella vaga va ser "una resposta global" contra el Govern socialista i bé podria ser "una commemoració lligada a la situació actual dels treballadors i de la crisi". "En aquest Consell Polític Federal els 180 membres elegiran el coordinador o coordinadora, i segurament també una estructura de funcionament i organització d'IU per al futur", va plantejar el coordinador del G-14. La IX Assemblea Federal d'IU va elegir 90 integrants d'aquest Consell, i correspon a les federacions designar l'altra meitat. Lara va explicar que a la reunió d'ahir de la comissió es va ratificar la declaració que es va aprovar en l'última Assemblea Federal.