La dona detinguda a Melilla per injectar suposadament alcohol en una sonda a la seva filla de dos anys, ingressada a l'Hospital Comarcal de la ciutat, és de nacionalitat marroquina i pràcticament no parla castellà. Entre les diligències que està portant a terme el Jutjat d'Instrucció número 3 de Melilla, s'estudia sol·licitar l'exhumació del cadàver d'una altra filla de Nayima que va morir de manera sobtada fa poc més d'un mes. Amb l'exhumació se sol·licitaria l'autòpsia, procediment que podria ser lent, ja que, segons les fonts, aquesta es troba al Marroc. Segons fonts de la investigació, els esforços policials s'estan centrant a determinar si el succés podria estar relacionat amb la mort de la germana de la petita.

La petita de dos anys, que va ser traslladada a Màlaga, continua ingressada en la Unitat de Cures Intensives (UCI) de l'Hospital Matern Infantil, encara que evoluciona favorablement.

Els metges de l'hospital comarcal de la ciutat autònoma van descobrir Nayima, d'uns 30 anys, injectant alcohol d'alta graduació a través de la sonda. La menor va entrar al centre sanitari en estat de coma, encara que els sanitaris van apuntar que té "un quadre mèdic acceptable".

La petita va ser llavors sotmesa a una anàlisi que va donar com a resultat una "intoxicació per etanol", perquè pel que sembla se li estava injectant a través de la sonda alcohol de 90 graus, quan a l'hospital s'usa l'alcohol de 70. Aquest fet va servir a l'equip mèdic per donar la veu d'alarma a les autoritats. La dona, que podria tenir la síndrome de Munchausen, ha ingressat a la presó de Melilla per la seva suposada relació amb l'estat de salut de la petita.