Un jutjat federal de Dallas va condemnar ahir una ONG islàmica, Holy Land Foundation, i cinc dels seus membres per enviar prop de 12 milions de dòlars (9,3 milions d'euros) al Moviment de Resistència Islàmica, Hamas, una organització titllada de terrorista pel Govern dels Estats Units.

El veredicte va arribar en el vuitè dia de deliberacions i va afectar una de les principals entitats de caritat dels Estats Units fins al seu tancament el 2001 i cinc directius, dos dels quals es troben en parador desconegut, i que sumen un total de cent càrrecs. L'assistent del Fiscal General per a Seguretat Nacional, Patrick Rowan, va destacar en un comunicat que la decisió és "una important fita en els esforços d'Amèrica contra el finançament del terrorisme".

Els acusats van explicar a través d'un portaveu, Khalil Meek, que recorrerien la sentència, ja que un mínim de dos dels cinc sospitosos podrien enfrontar-se a cadena perpètua. De moment, no hi ha data fixada per a la sentència que confirmarà la decisió del jurat.

"La criminalització de la caritat legítima no és només un atac per a la comunitat musulmana americana, és un atac per a tots els americans que creuen en els deures morals d'alimentar l'afamat, vestir el pobre i curar el malalt", va destacar Meek. Part d'aquesta comunitat considera aquest procés un exemple de la persecució a la qual se sotmet als musulmans.