El Ple del Congrés va aprovar ahir per unanimitat una moció que dóna un termini de quatre mesos al Govern per aprovar el reglament que permeti fer públics el patrimoni dels ministres i secretaris d'Estat, seguint la Llei de Conflictes d'Interessos d'Alts Càrrecs de 2006. Aquella norma, que va reformar el règim d'incompatibilitats, va establir que els membres del Govern hauran de fer pública la relació dels seus béns en el Butlletí Oficial de l'Estat. No obstant això, aquesta novetat, sorgida del programa electoral socialista de 2004, no s'ha arribat a complir perquè estava supeditada a un reglament que el Ministeri no ha arribat a desenvolupar, malgrat que tenia un termini de quatre mesos que va acabar fa dos anys.

El diputat d'Iniciativa per Catalunya (ICV), Joan Herrera, va interpel·lar per aquesta qüestió a la ministra d'Administracions Públiques, Elena Salgado, qui va indicar fa una setmana que aquest reglament no ha estat prioritari i que la seva aprovació està condicionada a l'anunciada supressió de l'impost de Patrimoni.

En la moció conseqüència d'aquella interpel·lació, el grup d'ERC-IU-ICV assenyalava que amb o sense Impost de Patrimoni, "el Govern continua tenint l'obligació de fer efectiu el compliment de la Llei" .