Almenys 78 persones van morir ahir i més de 200 van resultar ferides en diversos atacs coordinats contra llocs populars de Bombai, freqüentats principalment per turistes occidentals i gent de negocis, segons la policia índia. Pistolers armats amb granades i armes automàtiques van atacar hotels, una cafeteria i una estació de tren. A més, les autoritats no sabien a darrera hora d'ahir si els atacs s'havien acabat o si encara en quedaven per realitzar-se. Per altra banda, la presidenta de la Comunitat de Madrid, Esperanza Aguirre, una delegació madrilenya d'empresaris i una delegació de parlamentaris europeus encapçalada per Ignasi Guardans (CiU), van sortir il·lesos dels tirotejos, que es va produir en els hotels en els quals s'allotjaven les expedicions.

La Policia va confirmar la mort de 26 persones, però el portaveu de l'Estat de Maharashtra, Bhushan Gagri, va assegurar que els morts són almenys 78. Els atacs, perfectament coordinats, es van iniciar a dos quarts d'onze de la nit hora local, i van ser dirigits contra objectius freqüentats per occidentals i gent de negocis, com hotels de luxe, un restaurant i l'estació de tren.

A l'hotel Oberoi, de cinc estrelles, els atacants van prendre com a ostatges diverses persones, després de comprovar la seva nacionalitat. A més, els assaltants estaven perfectament equipats amb armes automàtiques i granades, amb les quals van provocar el caos a la ciutat. Altres fonts no confirmades van assegurar que va haver-hi atacs també contra gasolineres, i contra altres hotels i cafeteries.

Delegació madrilenya

Es va produir la casualitat que en un dels hotels atacats hi havia una delegació de la Comunitat de Madrid, formada per polítics i empresaris, entre els quals es trobava la presidenta, Esperanza Aguirre. Tots els membres de la delegació van sortir il·lesos . Després d'abandonar l'hotel a corre-cuita, una part de la delegació va anar a l'aeroport, on a darrera hora de la nit, hora local, van agafar un avió que els va portar a Espanya, després d'una escala a Zuric. Deu persones més es van dirigir a la casa del cònsol, segons fonts del Ministeri d'Afers Estrangers.

Fonts de la Comunitat de Madrid van explicar que havien pogut parlar amb un col·laborador proper de la presidenta regional i que els va informar que a l'hotel Oberay hi havia destrosses i que altres edificis de la mateixa zona també eren objecte d'atacs. Des del passeig marítim es podien escoltar i veure els efectes del tiroteig que es registrava a la ciutat.

Després de conèixer el succés, el rei Joan Carles va poder parlar personalment amb Aguirre per interessar-se per la seva situació i traslladar-li el seu suport i la seva solidaritat, segons un portaveu de la Casa del Rei.