La magistrada instructora de l'anomenat cas Salmó, Margarita Varona, va mantenir ahir, després de la seva declaració, les imputacions per suposats delictes de suborn i cooperació necessària del president del PP canari, José Manuel Soria, i del secretari general del partit, Manuel Fernández. Soria va ser el primer a declarar, per espai de dues hores, a la Sala Civil i Penal del Tribunal de Justícia de les Canàries, que el mes d'octubre passat va decidir investigar una denúncia presentada pel periodista Carlos Sosa.

El periodista va denunciar el president del PP canari per un viatge que va fer el 2005 a Noruega per pescar salmó, suposadament convidat per l'empresari Bjorg Lyng, propietari del complex hoteler Anfi Taure, mesos abans que el Consell de Gran Canària, que per llavors presidia el polític, informés a favor de la construcció de 3.600 llits turístics en l'esmentat establiment.

Sobre aquest viatge i el suposat tracte de favor que posteriorment va donar a l'empresari, el president del PP canari va aportar extractes bancaris que, segons va dir, demostren que a ell no li ha pagat "mai a ningú unes vacances".