En una nova roda de premsa des de Chicago, la tercera de la setmana, el president electe nord-americà, Barack Obama, va anunciar ahir la creació d'un consell assessor en matèria econòmica per estabilitzar els mercats financers, i que estarà encapçalat per l'expresident de la Reserva Federal Paul Volcker. A més, va dir que el director executiu de la comissió serà Austan Goolsbee, assessor d'Obama durant la campanya electoral. Per altra banda, el candidat a director de la CIA, John Brennan, assessor d'Obama durant la campanya electoral, es va defensar dels qui l'acusen d'avalar els mètodes d'interrogatori promoguts per l'Administració Bush i la guerra de l'Iraq, afirmant que ell no estava involucrat en les controvertides accions.

"En aquest moment decisiu per a la nostra nació, les velles maneres de pensar i actuar simplement no funcionen", va assegurar Obama, en una nova roda de premsa des de Chicago, on segueix residint fins que se'n vagi definitivament a Washington. Per això, va assegurar que han de buscar-se "idees fresques de les ments més destacades del país", motiu pel qual ha creat un consell assessor econòmic, destinat especialment a estabilitzar els mercats financers en plena crisi internacional.

Les principals tasques de l'organisme se centraran en l'ajuda al disseny i implantació de programes d'impuls econòmic, la creació de llocs de treball i la superació de la crisi del sector de l'habitatge, entre d'altres. Com a cap visible d'aquest projecte hi haurà Paul Volcker, que va ser president de la Reserva Federal des de 1979 fins a 1987.