El director general de DCA, Chaisak Angsuwan, ha assenyalat avui que a part de l'aeroport d'U-Tapao, que ja està acollint vols de la Thai Airways, les aerolínies podrien utilitzar altres aeròdroms domèstics de la xarxa nacional, com Chiang Mai, Phuket, Phitsanulok, Khon Kaen, Surat Thani, Hat Yai i Krabi.

Segons la premsa local, Angsuwan ha informat que després que l'aeròdrom d'U-Tapao, a 160 quilòmetres de Bangkok, hagi estat obert a activitats comercials, al voltant de 50 vols internacionals han utilitzat les seves instal·lacions, mentre que les autoritats militars han intensificat les seves mesures de seguretat.

Tot i això, el responsable ha reconegut que nombroses aerolínies l'han informat que molts passatgers han cancel·lat els seus vols. També s'ha referit als 460 pelegrins musulmans atrapats a l'aeroport de Suvarnabhumi per tercera nit i ha assenyalat que han contactat amb Iran Air per utilitzar l'aeroport d'U-Tapao.

Angsuwan ha recomanat a les aerolínies el trasllat dels pelegrins a través de les instal·lacions d'U-Tapao abans del 2 de desembre, l'últim dia que l'Aràbia Saudita permet l'entrada de pelegrins estrangers a la Meca.

Iran Air ha mostrat els seus dubtes sobre la seguretat d'U-Tapao, però Thai Airways s'està plantejant la possibilitat de noliejar vols especials avui per traslladar a temps els pelegrins, segons ha informat el seu president, Narongsak Sangapong.

SEGUEIXEN LES CANCEL·LACIONS.

Sangapong ha quantificat en 6.000 els passatgers afectats pel tancament de Suvarnabhimi, i ha informat que està preparant set vols per transportar uns 1.500 clients des d'U-Tapao a les seves destinacions.

L'executiu calcula que tardarà de quatre a cinc dies tornar a tots els passatgers afectats a les seves destinacions. Mentrestant, l'aerolínia Bangkok Airways ha cancel·lat els seus 81 vols programats per avui a Suvarnabhumi, unes suspensions que augmentaran després d'anunciar-se ahir que l'aeròdrom no obrirà les portes fins demà dissabte a les sis de la tarda.