El fotògraf espanyol José Cendón i el periodista britànic Colin Freeman van ser segrestats pels seus tres traductors somalis, que es creia que havien estat capturats juntament amb ells, va informar ahir Bile Mohamoud, portaveu de la Presidència del Govern autònom de Puntlàndia, al nord-est de Somàlia. "Els sospitosos del segrest són els tres traductors que havien treballat per a ells durant l'última setmana en el tema de la pirateria", va explicar Mohamoud, qui va assenyalar que no tenia informació que fins ara s'hagin produït detencions. Fonts diplomàtiques van explicar que Cendón podria estar en unes coves.

Mohamoud també va assegurar que "no es té, de moment, cap coneixement que els captors hagin demanat un rescat", tot afegint que "les forces de seguretat de Puntlàndia estan desplegades per trobar els segrestadors".

Per la seva part, el Govern està intensificant els tràmits per aconseguir el rescat del fotògraf espanyol perquè el seu alliberament sigui realitzat de manera "ràpida" i sobretot "segura", va assegurar el ministre d'Afers Estrangers, Miguel Ángel Moratinos. Per a això, s'ha creat una cèl·lula de crisi juntament amb Regne Unit, lloc de naixement de l'altre segrestat. El ministre d'Interior, Alfredo Pérez Rubalcaba, va explicar que els ambaixadors dels dos països a Kènya estan treballant sobre l'assumpte, a causa que cap dels dos països disposa de representació diplomàtica a Somàlia.

En l'última entrevista concedida, fa gairebé un mes, el fotògraf declarava que "Somàlia és el pitjor país del món per viure". Mentrestant, la família roman "a l'espera de notícies dels seus captors" i en estat d'"incertesa".