L'expresident del Reial Madrid Lorenzo Sanz haurà de declarar el proper 3 de desembre a l'Audiència Nacional imputat pels delictes d'estafa i falsificació en document mercantil en relació amb una operació immobiliària a Canes (França). Així ho van informar ahir fonts jurídiques, que van afegir que el jutge Fernando Andreu ha admès a tràmit la querella interposada contra Sanz i altres persones per un intermediari italià anomenat Desiderio Rosatto, que assegura que l'exdirigent madridista li deu 2,4 milions d'euros.

Segons la querella, Sanz va contactar amb Rosatto per vendre -a través de la societat Sarl Paradisio, de la qual és accionista- un edifici situat en l'esmentada localitat francesa. Rosatto va aconseguir un comprador, la societat Ristrutturazione Inmobiliaria Roma, que va pagar a Sanz 1,2 milions d'euros en el moment de la signatura del contracte d'arres. No obstant això, Sanz va decidir finalment no efectuar la venda, fet pel qual es va veure obligat a pagar el doble del senyal rebut, és a dir, 2,4 milions d'euros.

La querella afegeix que, el mes de febrer passat, l'expresident del Reial Madrid va enviar a Rosatto un document en el qual assegurava haver realitzat una transferència per aquest import a través del Club Deportivo Mérida i aportava un resguard de l'operació. El querellant, no obstant això, afirma que no ha rebut cap quantitat i que el resguard és fals.

Sanz va acudir ahir a l'Audiència Nacional, on el jutge li va donar trasllat de la querella interposada contra ell per aquests fets i el va citat per prendre-li declaració com a imputat dimecres que ve.