Tràgic principi d'any a Tailàndia. Almenys 60 persones van morir i més de dos centenars van resultar ferides de diversa consideració com a resultat de l'incendi que va destruir una sala de festes a la capital, Bangkok, plena durant la celebració de la festa de Cap d'Any. La Policia investiga les deficiències en els sistemes d'evacuació d'emergència de la discoteca i en especial, si la tragèdia es va desencadenar per l'ús de focs artificials i petards a l'interior.

La majoria de les víctimes van morir afixiades pel fum, i posterioment els seus cadàvers van quedar cremats pel foc, com a conseqüència de la gran quantitat de persones que van intentar sortir de l'establiment per l'entrada principal, ja que les sortides d'emergència estaven mal indicades i només eren conegudes pels empleats. Els experts forenses no han pogut identificar almenys 30 cossos, ja que no portaven documentació, i tardaran almenys una setmana a poder fer-ho. Segons fonts policials, entre els estrangers tractats als hospitals hi ha persones procedents del Japó, Austràlia, els Països Baixos i França. A la sala de festes hi havia unes 400 persones en el moment de l'incendi.

Encara que la investigació no ha finalitzat, testimonis van indicar que tan aviat com els rellotges van anunciar l'inici de 2009, focs artificials van començar a ser activats dins del local. "Tots estàvem ballant i de sobte va haver-hi una gran flama que va sortir de la part frontal de l'escenari i tothom va començar a intentar fugir. La gent va començar a córrer per esbotzar les portes i les finestres", va explicar un supervivent.

Lloc visitat pels turistes

En la mateixa línia, un altre testimoni de l'incendi, Andrew Jones, va afirmar que, segons li havien manifestat persones que eren dins del club nocturn, el foc es va originar després del llançament de focs artificials. Segons Jones, el lloc era popular tant entre tailandesos com entre turistes ?estrangers. Així mateix, va explicar que el club només disposava d'una entrada, fet pel qual moltes persones van acabar quedant atrapades.

L'incendi va tenir lloc al club Santika, ubicat a Ekkamai, un popular carrer molt visitat per turistes i les classes acomodades tailandeses en la nit de Bangkok. Després de la gran catàstrofe, desenes de cossos coberts amb llenços de cotó van ser alineats al carrer.

La capital de Tailàndia ja es va veure afectada fa dos anys la nit de Cap d'Any per diverses petites explosions que van causar la mort de desenes de persones. Les explosions es van atribuir a diverses seqüeles del cop de 2006 contra el Primer Ministre Thaksin Shinawatra i els militants musulmans que han portat a terme una rebel·lió separatista a les províncies meridionals de Tailàndia des de 2003.