L'Ertzaintza va detenir ahir a la nit un veí d'Irun, de 30 anys i amb nombrosos antecedents policials, que es va veure implicat en una baralla registrada ahir al matí en una discoteca de la localitat fronterera en la qual va perdre la vida un guàrdia civil fora de servei. La policia basca el considera presumpte autor de la mort. L'agent de l'institut armat, de 45 anys, va assitir a una festa, juntament amb uns amics, en una discoteca d'Irun. Poc abans de les vuit del matí, es va iniciar una baralla entre la víctima i aquest individu, veí del municipi, que va concloure amb el ?guàrdia civil greument ferit a terra del local.

Després de desallotjar la discoteca, els sanitaris van intentar recuperar la víctima, sense èxit, ja que aquesta va morir al lloc dels fets. El cos va ser traslladat a l'Institut Anatòmic Forense de Sant Sebastià per ordre del jutge de guàrdia.

Per altra banda, la Guàrdia Civil ha detingut diverses persones per la seva presumpta relació amb la mort d'un jove de 21 anys que va patir una ferida amb una arma blanca durant una baralla registrada a primera hora d'ahir a la localitat alacantina de Torrevella. L'incident, en el qual també va resultar ferida de gravetat una dona de 27 anys, es va produir després d'una batussa al mig del carrer, segons fonts policials.