Els terroristes no van aparcar la furgoneta bomba que va explotar dimecres a Bilbao en cap lloc específic destinat a l'estacionament, sinó que ho van fer sobre la vorera contigua a l'edifici d'EiTB, segons les imatges captades per les càmeres de seguretat. El vehicle va estar aparcat sobre la vorera des d' almenys dues hores abans de l'explosió i una des que els etarres van alertar de la seva col·locació, segons El Mundo. Malgrat que les instal·lacions disposen d'un servei de seguretat privada, la furgoneta no va aixecar les sospites dels vigilants a causa que habitualment el tràfic de vehicles al voltant de l'edifici sol ser intens i resulta freqüent que davant la saturació de les places d'aparcament exteriors, molts cotxes utilitzin la vorera per estacionar-se de manera temporal.

La bomba estava formada per uns cent quilos d'amonitol. Els serveis de neteja de l'Ajuntament de Bilbao han retirat 27 tones de vidres i runes i preveuen recollir entre 15 i 20 tones més.

Per altra banda, diversos centenars de professionals de la comunicació de diferents mitjans es van concentrar ahir davant la seu d'EiTB a Bilbao, acompanyats per representants de partits polítics, institucions i ciutadans, per expressar el seu rebuig a l'atemptat. Els concentrats, que van dona suport a la mobilització que havia fet el propi comitè d'empresa d'EiTB, van romandre en silenci durant quinze minuts davant l'edifici atacat, en el qual al costat de mitjans de comunicació com EiTB, El Mundo, Deia, Onda Cero i Antena 3 hi ha radicades nombroses empreses de diferents àmbits i institucions com la Hisenda Foral de Biscaia.

En un altre ordre de coses, l'associació Dignitat i Justícia ha demanat a l'Audiència Nacional que prohibeixi la manifestació convocada per avui a Bilbao per l'associació de familiars de presos d'ETA, Etxerat, en considerar que darrere de la convocatòria d'aquest acte hi ha l'organització il·legalitzada Askatasuna. Dignitat i Justícia assenyala que, malgrat que en el cartell utilitzat per convocar la manifestació hi ha l'anagrama d'Etxerat, aquest sempre va acompanyat d'altres amb fotos de membres històrics d'ETA.