El Govern d'Israel va obrir ahir durant unes hores el pas fronterer d'Erez per permetre l'evacuació de la zona de 443 estrangers que viuen a la Franja de Gaza. Mentrestant, el Govern espanyol organitza l'evacuació d'una família espanyola resident a la Franja, després que aquesta ho sol·licités a l'ambaixada, en veure com altres persones abandonaven la zona sense que ningú s'ocupés d'ells. Després de set dies de bombardejos sobre la regió, ja són 428 els morts i 2.200 els ferits, molts dels quals són nens, segons fonts palestines.

L'obertura del pas fronterer d'Erez, per primera vegada en els últims set dies, per permetre la sortida de Gaza de palestins amb doble nacionalitat i estrangers va ser percebuda com un signe que els soldats israelians podrien preparar la seva entrada a la franja. Segons testimonis, l'exèrcit israelià va bombardejar ahir camps de cultiu propers a la frontera, fet que podria estar destinat a netejar el terreny abans de l'operació terrestre.

El militar Peter Lerner va explicar que entre els evacuats hi ha nord-americans, russos, moldaus, ucraïnesos, turcs i noruecs. Mentrestant, el Govern de José Luís Rodríguez Zapatero organitza l'evacuació d'una família espanyola que residia a la Franja, després que aquesta ho sol·licités a l'ambaixada de Tel Aviv. A la zona resideixen unes 50 famílies d'espanyols, i moltes han protestat perquè ningú està fent res per a ells per treure'ls de la regió, tot i el risc que es produeixi una invasió terrestre que podria deixar moltes víctimes.

En el setè dia de bombardejos sobre la Franja, la xifra de morts ja arriba als 428, després que ahir perdessin la vida almenys set persones més, cinc d'elles nens. Mentrestant, els ferits de l'anomenada Operació Plom Fos ja són 2.200, segons fonts mèdiques palestines. Durant la matinada d'ahir es van registrar nombrosos bombardejos, dirigits sobre tot contra zones residencials.

Dia de Fúria

Finalment, desenes de milers de persones van sortir ahir als carrers dels principals països musulmans en resposta al Dia de Fúria convocat per Hamas contra la campanya militar israeliana sobre la Franja de Gaza. Hi va haver manifestacions a l'Índia, l'Afganistan, Jordània, Indonèsia, Turquia, Egipte, el Líban, el Iemen, l'Iran, i a les cinc principals ciutats de Cisjordània.