El president del Partit Popular, Mariano Rajoy, proposarà a Jaime Mayor Oreja repetir com a cap de llista d'aquesta força política en les pròximes eleccions europees, que se celebraran el juny, segons van informar fonts del PP.

Mayor Oreja coneixia ja la decisió del líder dels populars, ja que la hi havia transmès durant una reunió celebrada recentment, i els integrants del Comitè Executiu Nacional van ser-ne informats ahir mitjançant un missatge de mòbil remès pel mateix partit.

Serà la segona vegada consecutiva que l'exministre d'Interior vagi com a cap de llista en les europees i el PP va argumentar la decisió de Rajoy que en els anteriors comicis al Parlament europeu, l'any 2004, Mayor Oreja va obtenir "un magnífic resultat", amb més del 40% dels vots.

El PP recalca que el dirigent basc "ha desenvolupat amb notable èxit la direcció del grup popular en l'Eurocambra" i que en els últims mesos "ha treballat intensament" en l'elaboració del programa electoral del PP europeu.

Malgrat les pressions d'alguns sectors dels populars, els més crítics amb la gestió de la direcció actual, i malgrat que el PSOE havia corroborat que Juan Fernando López Aguilar seria el seu candidat, Mariano Rajoy ha mantingut el ritme que ell mateix s'havia imposat per designar al cap de llista per a les europees.

Tot apuntava que faria oficial la seva decisió durant la primera quinzena de gener, previsiblement després de les vacances nadalenques, però finalment el PP ha comunicat avui la designació de Mayor Oreja, que ara haurà de ratificar l'Executiva del partit.

El Partit Popular creu que el perfil de Mayor Oreja facilitarà contenir una possible fuga de vots a UPyD.

Jaime Mayor Oreja, nascut a Sant Sebastià el 1951, va pertànyer a UCD i ja en el PP va ser ministre d'Interior del 1996 al 2001.