L'Audiència Provincial de Madrid ha condemnat el Col·legi Suís a pagar 30.000 euros a una família perquè el seu fill, alumne del centre, va patir agressions de diversos companys, una de les quals va ser filmada en vídeo. El pare de la víctima, Fernando Sacristán, va explicar ahir alguns detalls d'aquesta sentència, que pot constituir un important precedent per a aquest tipus de casos.

A mitjan setembre passat l'Audiència va admetre a tràmit el recurs de la família Sacristán contra la sentència del Jutjat d'Instrucció número 1 d'Alcobendas, que uns dies abans havia negat la persecució escolar a un alumne del Col·legi Suís de Madrid, que va ser agredit en diverses oportunitats per companys i filmat en vídeo en una ocasió.

La sentència va absoldre l'escola de tota responsabilitat en la persecució escolar que, segons la demanda presentada per la família, patia el menor en l'esmentat centre escolar des de dos anys abans, i va condemnar el demandant al pagament de totes les costes processals.

Segons Fernando Sacristán, l'Audiència Provincial condemna ara a 30.000 euros i al pagament de les costes al Col·legi Suís, al qual també critica per la seva actitud en tot el cas. Es tracta de "la major condemna per persecució escolar a tot Europa", segons el pare de la víctima, que va voler evitar donar més precisions sobre la decisió judicial.

Un dels fets denunciats pels pares de M.S.I. consisteix en el fet que, durant el temps d'esbarjo del 26 de juny del 2006, uns companys del menor van gravar amb una càmera com agredien el jove "fins amb 21 cops al cap, la nuca, les cames i l'esquena", va explicar.