El secretari general del PP basc, Iñaki Oyarzábal, va avançar ahir que la seva formació avalarà la investidura del socialista Patxi López com a lehendakari després de les properes eleccions basques de l'1 de març, si el que busca és un "canvi polític" i "canviar les coses". No obstant això, Oyarzabal va afegir que el PSE "sempre s'agenolla davant el PNB" i que "sembla clar" que els socialistes "volen un govern" amb aquesta formació perquè "busquen el poder, una butaca".

Oyarzábal va assegurar que el PP "desconfia" i "sospita" que "determinats sectors del PSE busquen un escenari de negociació" amb ETA, encara que va aclarir que no posseeix proves, sinó que "simplement són indicis". "Hem vist certa reticència a actuar amb fermesa en el desallotjament d'ANB de les alcaldies. En un tema tan greu no es pot caminar amb mitges tintes. El PSOE està com volent quedar bé amb part del món nacionalista, volent no molestar-lo per un grapat de vots", va argumentar.

El secretari general del PP basc es va referir també al judici que, a partir de demà, asseurà a la banqueta dels acusats el lehendakari, Juan José Ibarretxe, i el líder socialista, Patxi López, a més del dirigent del PSE-EE, Rodolfo Ares i cinc destacats membres de Batasuna.

"Copets a l'esquena"

"Lamentem els temps en els quals tots corrien a seure amb els de Batasuna a donar-los copets a l'esquena", va afirmar Oyarzábal, afegint que, malgrat això, la seva formació respectarà la decisió judicial.