Deu faccions palestines, inclosa Hamas, amb seu a Damasc, van rebutjar ahir en un comunicat el pla egipci per posar fi a les hostilitats a la Franja de Gaza en considerar que no té "una base vàlida". En la nota, les faccions van explicar que no veuen "en la iniciativa egípcia cap base vàlida per a cap solució acceptable", ja que inclou articles que consideren arriscats per a la resistència palestina i el seu futur. El Consell de Seguretat de l'ONU analitzava a darrera hora d'ahir un projecte de resolució sobre l'ofensiva israeliana a Gaza, un document que els Estats Units, França i Regne Unit van negociar prèviament amb els països àrabs.

Egipte ha presentat un pla per donar una solució a la crisi a Gaza que recull una treva entre Israel i les faccions palestines per un període limitat i l'obertura dels llocs fronterers, a més de la celebració d'una reunió urgent entre les dues parts i el rellançament del diàleg interpalestí. Segons les faccions, l'objectiu del pla egipci és "imposar restriccions sobre el moviment de resistència, bloquejar-lo mentre concedeix a l'enemic (Israel) mans lliures".

Per la seva part, l'agència de l'ONU per als refugiats palestins (UNRWA) va anunciar la suspensió de les seves operacions a Gaza després de la mort ahir per foc israelià d'un conductor d'un dels seus combois a la franja, on van continuar els combats. El comboi, de vehicles d'una empresa contractada per l'UNRWA, va ser atacat cap a les nou del matí hora local, malgrat que "estava clarament marcat amb la bandera de les Nacions Unides i el seu recorregut s'havia coordinat amb les Forces Armades israelianes", va explicar un dels portaveus de l'agència, Francesc Claret. Els camions van rebre l'impacte de foc d'artilleria d'un tanc israelià, que a més va provocar diversos ferits i va fer malbé la càrrega.

Paral·lelament, diversos coets disparats des del Líban van caure ahir a Israel, on van causar diversos ferits. En resposta, l'exèrcit hebreu va disparar diversos projectils de morter contra el sud del Líban, recordant els enfrontaments que es produïen a la zona fa només dos anys. Quant a l'autoria, no ha estat reivindicada per cap grup, i Hezbol·là va rebutjar ser responsable del llançament, fet pel qual les mirades apunten a milicians palestins reclutats entre els centenars de milers de refugiats que ?viuen al país dels cedres.

Almenys tres coets van caure ahir a la ciutat de Nahariya, a 8 quilòmetres de la frontera nord d'Israel amb el Líban, els quals van provocar diversos ferits lleus. Poc després es va llançar l'avís que queien míssils contra la ciutat, però es tractava d'una falsa alarma.

Almenys 763 palestins han mort i 3.120 han resultat ferits a Gaza des que l'ofensiva israeliana es va iniciar el passat 27 de desembre. El recompte de morts podria augmentar en les properes hores, ja que 375 dels ferits es troben en estat molt greu i l'Exèrcit israelià continua els seus bombardejos.