Un incendi registrat en un habitatge de la localitat valenciana de Mislata es va cobrar ahir la vida d'un nadó, que va caure des d'un cinquè pis després que la seva mare el tragués per la finestra per evitar que inhalés fum. Els nervis i la tensió van provocar que a la mare li rellisqués el nadó i caigués al buit, la qual cosa li va provocar la mort.

El foc es va originar a primera hora del matí en el quart pis d'un edifici de sis altures del carrer Lepant, número 10, del municipi valencià de Mislata. El fum va arribar el pis de dalt, on es trobaven el nadó, la seva mare i l'àvia. Com a conseqüència de la gran quantitat de fum que va afectar l'habitatge, la mare va cobrir al nadó amb diverses mantes i el va mantenir fora de la finestra, però els nervis i la tensió del moment van provocar que li rellisqués i caigués des del cinquè pis, la qual cosa li va provocar la mort.

Per la seva banda, tant la mare del nadó com l'àvia van haver de ser ingressades a l'Hospital La Fe de Valencia per inhalació de fum, segons van indicar fonts del Centre d'Informació i Coordinació d'Urgències. Igualment, els Bombers van haver de desallotjar uns 12 veïns d'altres quatre habitatges, ja que el fum va acabar estenent-se per tot l'edifici.

Fins al lloc es van traslladar dues unitats del Servei d'Atenció Mèdica Urgent (SAMU) i dos de Suport Vital Bàsic (SVB), a més dels Bombers.

Succés similar a Mallorca

D'altra banda, es va produir un succés similar a la ciutat de Palma de Mallorca, on un incendi ?declarat en un habitatge del carrer ?Francesc Fiol i Joan va deixar ?ferides a dues persones per ?inhalació de fum, que van haver de ser traslladades als hospitals de Son ?Llàtzer i Son Dureta, encara que no es va produir cap víctima mortal.

La voracitat de les flames va provocar que caiguessin objectes incandescents a la terrassa ?situada en la primera planta, fet que va afectar la cuina d'aquest ?habitatge. A més, les altes temperatures ?assolides van provocar nombrosos danys en 18 habitatges ubicats en un pati interior en fondre's vidres i esberlar-se diverses canonades.