L'exèrcit iraquià va anunciar ahir la detenció a Bagdad del màxim dirigent del grup insurgent Oca al Sunna, vinculat a la xarxa terrorista Al-Qaeda.

En una roda de premsa a Bagdad, el general Qasem Ata, portaveu del centre d'operacions de l'exèrcit iraquià a la capital, va explicar que les forces de seguretat van arrestar el comandant en cap d'aquest grup, Zaer Kazem Abdelsalman al Samerrai.

Ata va explicar que la detenció del 18 de desembre va tenir lloc al barri de Yarmuk, a l'oest de la capital. Segons Ata, Al Samerrai va reconèixer la seva implicació en diversos atacs i va afirmar haver facilitat l'entrada d'insurgents, provinents d'altres països a l'Iraq. També va admetre estar vinculat amb responsables polítics que intentaven soscavar la feina del govern del primer ministre Nuri al Maliki.

Així mateix, Al Samerrai va confessar l'autoria de l'assassinat de disset policies a la zona de Miqdadiya, a la província oriental de Diyala, i també el segrest de vuit soldats iraquians.

Creat el setembre de 2003, el grup radical Oca al Sunna, inclou entre les seves files kurds, àrabs i combatents iraquians, i se li atribueix la responsabilitat de desenes d'atemptats i d'operacions suïcides contra l'exèrcit dels EUA i l'iraquià.

D'altra banda, fonts policials de la ciutat de Mossul van informar que almenys tres policies van morir ahir i quatre més van resultar ferits en dues explosions en aquest municipi. Les fonts van apuntar que un grup d'homes armats va atacar un lloc de control i va matar a trets tres agents.

Els atacants van fugir, mentre que les forces de seguretat van realitzar una batuda en diversos domicilis pròxims al lloc de l'agressió per buscar els integrants del grup armat.