L'aeroport madrileny de Barajas comença a reprendre la normalitat després del caos que va desencadenar el temporal de neu i fred, encara que ahir es van repetir les cancel·lacions i els retards de nombrosos vols.

En l'àmbit polític, el president del PP, Mariano Rajoy, va tornar a demanar la dimissió o el cessament de la ministra de Foment, Magdalena Álvarez, per considerar que la seva presència en el Govern és "una burla" per als ciutadans. "La incompetència de la ministra és supina; la vacuïtat dels seus arguments, insuperable; i les seves explicacions, ni a còmiques arriben", va dir el líder popular. A les crítiques es va sumar la presidenta de la Comunitat de Madrid, Esperanza Aguirre.

Per la seva part, Magdalena Álvarez va manifestar que no s'han fet les coses "de manera competent" a Barajas i que el seu departament, una vegada que es resolgui el problema, ho "analitzarà". Però Àlvarez va insistir que, més enllà de demanar disculpes, les administracions implicades han d'analitzar si s'han fet les coses de manera competent.

El grup socialista va demanar que el president d'Iberia, Fernando Conte, comparegui al Congrés dels Diputats per informar sobre la "conflictivitat" en la companyia que està comportant importants retards en els seus vols. Encara que Conte no és càrrec públic ni autoritat de l'Administració, sinó màxim responsable d'una empresa privada, els socialistes entenen que és "factible" requerir la seva presència a la Cambra Baixa acollint-se a una interpretació del seu Reglament que en el seu moment va fer el Tribunal Constitucional.

També es va referir ahir a aquest assumpte el ministre de l'Interior, Alfredo Pérez Rubalcaba, qui va assenyalar, en ser preguntat sobre l'anunciada petició del PP perquè comparegui de manera urgent, que anirà "encantat" al Congrés

El PP vol que marxi Nebrera

El secretari general del PP andalús, Antonio Sanz, va reclamar a la diputada popular del Parlament català Montserrat Nebrera que "abandoni" les files del partit, una petició que respon a la "lamentable actitud" protagonitzada per aquesta parlamentària en no rectificar les seves declaracions sobre l'accent de la ministra de Foment, Magdalena Álvarez, i "insistir" en la seva posició a través d'un article en el seu bloc personal.