Aquesta persona tenia antecedents de risc de caràcter renal i se li ha detectat el virus de la grip A. Es tracta de la cinquena persona que mor a l'Estat com a conseqüència de complicacions derivades del virus. El conseller de Sanitat del País Valencià, Manuel Cervera, compareixerà aquesta tarda per a explicar els detalls d'aquest cas. A Europa s'han detectat 17.800 casos de grip A/H1N1, amb 34 morts. A l'estat espanyol hi ha 1.538 casos confirmats.

I és que després de conèixer-se avui que un home de 45 anys, mort el passat 20 de juliol a la Comunitat Valenciana, tenia grip AH1N1 a més d'una patologia renal greu, ja són cinc les persones que han mort a Espanya en menys d'un mes com a conseqüència de complicacions derivades d'aquest virus

La primera mort es va produir el 30 de juny quan una dona d'origen marroquí, anomanada Dalila, amb grip A i a qui el dia anterior se li havia practicat una cesària, va morir a l'Hospital Gregorio Marañón de Madrid.

Posteriorment, el fill d'aquesta jove, Rayán, que no estava encomanat per la nova grip, va morir per una negligència professional.

El 9 de juliol es va produir el segon mort d'una persona amb grip A, un home de 41 anys que patia una patologia crònica, i que estava ingressat a l'Hospital Clínic de Gran Canària Doctor Negrín.

La tercera víctima va morir a l'Hospital Són Llàtzer de Palma de Mallorca com a conseqüència de complicacions derivades de la nova grip. Es tractava d'una dona nigeriana de 33 anys, resident a Madrid i que es trobava de vacances a les Balears.

El quart mort ha estat un home de 71 anys que estava ingressat a l'Hospital Universitari de La Pau de Madrid com a conseqüència d'una reagudització de la seva malaltia broncopulmonar i complicacions derivades de la grip A(H1N1).

La Conselleria de Sanitat valenciana ha informat avui de la mort a Teulada (Alacant) d'un home de 45 anys que presentava grip A i una patologia greu.

L'home, la defunció del qual va tenir lloc el passat 20 de juliol, patia problemes renals greus i estava sotmès a tractament amb diàlisi des de l'any 95, han informat fonts de la conselleria, els qui han indicat que el diagnòstic s'ha obtingut després de l'estudi necròpsic del mort.

El Ministeri de Sanitat i Política Social ha informat avui que a Espanya hi ha fins ara 1.538 casos confirmats de grip AH1N1.

A Europa s'han detectat 17.800 casos, amb 34 morts.