La ministra de Sanitat i Política Social, Trinidad Jiménez, traslladarà a la Comissió de Salut Pública la recomanació del titular d'Educació, Ángel Gabilondo, d'incloure el professorat dins dels grups de risc, com els menors de catorze anys, embarassades, personal sanitari o bombers, susceptibles de rebre la vacuna contra el virus de la nova grip. Els sindicats d'ensenyament, per part seva, van considerar "encertada" la decisió del Ministeri de Sanitat de proposar al personal docent per a la vacuna contra el virus.

Després d'un encontre entre els dos ministres per avaluar les conseqüències de la malaltia als centres escolars i coordinar les actuacions necessàries, Jiménez va assegurar, a més, que seguint les recomanacions de les autoritats sanitàries internacionals, com l'Organització Mundial de la Salut (OMS), "ara per ara" no es procedirà a Espanya a endarrerir l'inici del curs escolar o a tancar col·legis en el cas que es produeixin contagis.

La ministra va explicar que fins que Espanya rebi la vacuna es procedirà als centres escolars a difondre campanyes d'informació, així com de vigilància i control d'aquells alumnes que presentin símptomes del virus. En aquests casos, segons va comentar, les autoritats sanitàries de cada comunitat autònoma determinaran el tractament: romandre a casa amb el tractament indicat durant set dies o procedir a la seva hospitalització si el nen presenta complicacions.

Per altra banda, la Conselleria de Salut de la Generalitat va afirmar ahir que la previsió per als propers mesos és que el virus de la nova grip creixi de manera "ràpida" a Catalunya. El departament va recordar que actualment tres persones es troben estables dins de la gravetat. Són dos homes de 32 i 31 anys ingressats en la Unitat de Cures Intensives (UCI) de l'Hospital Joan XXIII de Tarragona i una dona de 52 anys, que es troba a l'UCI de l'hospital de Bellvitge. A Catalunya es comptabilitzen 222 casos de la malaltia, dels quals la majoria estan a les seves cases amb un quadre lleu i una bona evolució clínica.

Paral·lelament, la família de Pedro Sáez Redondo, el veí de Sueca que va morir dilluns a l'hospital de la Ribera d'Alzira, va assegurar que la nova grip no va ser la causa de la seva mort.

Finalment, les grans farmacèutiques iniciaran les proves de la vacuna a Holanda durant l'agost. Els experts consideren que les proves realitzades en voluntaris podrien ser "determinants" per preparar els països de la Unió Europea per a la rebuda de les vacunes.