La Policia Nacional, en col·laboració amb les Forces de Seguretat franceses van decomissar ahir 190 quilograms d'explosius, armes i detonadors emmagatzemats en dos nous dipòsits de la banda terrorista ETA trobats al sud de França.

Segons va comunicar el Ministeri de l'Interior, amb aquesta troballa ja son dotze el nombre de zulos localitzats des de la detenció de tres presumptes integrants de l'aparell de logística de la banda terrorista dimecres passat.

Aquesta operació policial es produeix com una continuació de la investigació que realitzen la Subdirecció Antiterrorista francesa i la Comissaria General d'Informació del Cos Nacional de Policia i que va provocar l'arrest dels tres presumptes etarres, Andoni Sarasola, Alberto Machain i Aitzol Etxaburu.

Des de llavors, França i Espanya van procedir al desmantellament de bona part de l'estructura logística de la banda amb la descoberta de 12 dipòsits i la confiscació de més de 900 quilograms d'explosius, a més d'armes i components per la fabricació d'artefactes.

Es tracta, segons el fiscal en cap de París, Jean-Claude Marin, del "cop més contundent a la logística de la banda des del 2004".

La col·laboració entre França i Espanya no s'atura. Les autoritats franceses van extradir ahir la presumpta etarra Maite Aranalde, acusada de formar part d'un grup de suport al comando Donosti, fins que va ser desarticulat el 2002, el talde K-Zelantun.

Aranalde va fugir a França el 2002 quan es va desarticular l'estructura del Zelantum i va ser detinguda el 2005.