El 47 per cent dels 2,5 milions d'uruguaians habilitats per votar van emetre el seu vot en les quatre hores transcorregudes des de l'obertura dels col·legis electorals i just abans que comencés a caure la pluja al país, que manté negades algunes zones de l'interior. A les zones aïllades a causa de les inundacions es van enviar còpies dels vots per fax.

El ministre de la Cort Electoral Edgardo Martínez Zimarioff va afirmar que gairebé la meitat de l'electorat va dipositar la papereta que resoldrà el duel entre l'oficialisme d'esquerres i l'oposició de dretes a la segona volta del comicis celebrats el 25 d'octubre passat.

Els uruguaians votaven per elegir el president de l'Uruguai entre 2010 i 2015 entre el candidat del governant Frente Amplio José Mujica, que va aconseguir majoria parlamentària a la primera volta i apareixia com a favorit en les enquestes, i el líder del Partit Nacional, l'expresident Luis Alberto Lacalle. Al tancament d'aquesta edició encara es desconeixia el nom del president escollit però el gran favorit era Mujica.