Els locals de venda de premsa podran vendre tabac als seus establiments segons l'article 46 de la llei de modificació a les activitats de serveis i el seu exercici, la coneguda com a Llei Òmnibus, que entra en vigor aquest dilluns.

Aquesta llei recull una modificació de l'article 4 de la Llei antitabac pel qual quedava prohibida la venta de tabac en aquests establiments.

"Amb aquesta modificació s´acaben quatre anys de discriminació injusta, el febrer del 2006 ja es va modificar la llei antitabac per permetre la venda d'aquest producte en quioscos de premsa, però inexplicablement es va deixar fora els locals de venda de premsa", han afirmat des de l'Associació de Venedors de Premsa de la Comunitat de Madrid (AVECOMA).

Des de l'Associació es justifica la seva reivindicació per la caiguda de les vendes i el tancament continu de locals de venda de premsa, 4.000 punts en els últims tres anys segons les seves dades. "Això va fer que algunes organitzacions de venedors de premsa es tornessin a plantejar la recuperació de la venda del tabac com un objectiu, ja que aconseguir-ho podia ajudar a superar aquesta difícil situació", han afegit.

"Les accions empreses al juny del 2009 amb la recollida i enviament de milers de cartes al President del Govern demanant-li que modifiqués la llei i les múltiples gestions realitzades per les confederacions nacionals han estat fonamentals per a que puguem dir objectiu complert", han dit.