La Direcció General de Trànsit (DGT) ha posat en marxa un nou sistema en quatre radars que permetrà detectar amb major efectivitat els conductors estrangers que excedeixin la velocitat permesa i paguin així les multes corresponents. Aquest nou sistema s'ha aplicat en quatre radars fixos que estan situats a l'AP-7 a Castelló, a l'A-7 a Múrcia, a l'A-31 a Alacant i a l'A-52 a Zamora. Alguns d'ells, als quals se'ls ha instal·lat un adaptador, estan funcionant des del principi de l'estiu i altres començaran a fer-ho aquesta mateixa setmana.

El nou sistema permetrà a aquests quatre radars fixos funcionar com ho fan els mòbils de les patrulles de la Guàrdia Civil de Trànsit en el cas dels infractors estrangers. Així, quan el radar detecti que un vehicle amb matrícula estrangera ha excedit els límits de velocitat, ho fotografiarà i aquesta imatge serà transmesa de manera electrònica, com es fa habitualment, al centre de la DGT de Lleó, on es tramiten aquest tipus d'infraccions.

Però també s'avisarà d'aquesta situació als agents de la patrulla de la Guàrdia Civil de Trànsit que estigui més propera a l'infractor perquè li notifiqui la denúncia i el conductor pugui pagar-la en aquell moment, encara que després la pugui recórrer.

Els radars, segons el sotsdirector de Trànsit, Federico Fernández, s'han situat en carreteres on s'ha comprovat que entre el 30 i el 40 per cent dels infractors a l'estiu tenien matrícula estrangera. El que es persegueix, segons Fernández, és que "no hi hagi impunitat a les carreteres".