El jutge que instrueix el cas Palma Arena, José Castro, ha imputat l'exconseller de Turisme del Govern de Jaume Matas i actual parlamentari del PP, Joan Flaquer, qui declararà el proper 19 de novembre en una de les peces separades d'aquesta causa, que investiga un conveni signat per l'Institut Balear de Turisme (Ibatur) per patrocinar el mundial de ciclisme que es va celebrar al velòdrom construït en l'anterior legislatura. Així mateix, el 17 de novembre el magistrat del Jutjat d'Instrucció número 3 de Palma interrogarà, també com a imputat, el director de l'empresa de publicitat Nimbus, Miguel Romero.

En un altre ordre de coses, un altre conseller del Govern de Francisco Camps a la Comunitat Valenciana podria estar relacionat amb la trama del cas Brugal. Mario Flores, conseller d'Infraestructures, va demanar a l'empresari Enrique Ortiz i a FCC entre 60.000 i 70.000 euros per a un club esportiu d'Alacant. En una conversa al maig de 2008, Ortiz va assegurar al delegat de Fomento de Construcciones y Contratas, Teodoro Velazquez, que aquest tipus d'operacions és una pràctica habitual i posa com a exemples els pagaments sol·licitats a mercantils com Acciona e Intersa.

Paral·lelament, José María Pajín, exassessor de la Subdelegació de Govern d'Alacant i pare de l'actual Ministra de Sanitat, Leire Pajín, va reconèixer que el constructor Enrique Ortiz li va trucar fa uns mesos per parlar amb ell perquè, segons va apuntar, se sentia "maltractat pels ministeris". Pajín va voler desvincular-se de l'aprovació del Pla Rabasa i va treure importància al fet que el seu nom aparegui esmentat en unes converses gravades el 2008 per la policia en el marc del cas Brugal, en les quals el constructor i l'exalcalde d'Alacant, Luis Díaz Alperi, parlen de recórrer a ell per agilitzar l'aprovació d'aquest Pla Parcial dins del Pla General d'Ordenació Urbana.