Milers d'argentins afligits van desfilar pel Saló dels Patriotes Llatinoamericans de la Casa Rosada, seu del Govern, on va començar la vetlla de l'expresident Néstor Kirchner, sense la presència de la seva dona, la cap de l'Estat, Cristina Fernández, que sí va assistir al funeral posterior. Les primeres imatges de la televisió pública van mostrar Alicia Kirchner, ministra de Desenvolupament Social i germana de l'exmandatari, al costat d'altres membres del Govern, governadors i dirigents gremials i d'organitzacions humanitàries acompanyant el fèretre.

Aplaudiments i crits de "Néstor, Néstor", "Néstor no s'ha mot, Néstor viu en el poble" i "Ànims Cristina" van trencar el silenci de la sala després de l'entrada dels primers simpatitzants, que no podien portar pancartes ni banderes.

Condol popular

Una llarga fila es va formar en un costat de la Plaza de Mayo, situada al davant de la seu governamental, històric escenari de multitudinàries manifestacions de tota mena on ahir s'acumulaven flors i pancartes de condols a la mandatària i d'homenatge a Kirchner, mort dimecres, als 60 anys, a causa d'un infart.

Les autoritats van habilitar les dues portes del davant de la Casa Rosada per a l'ingrés i sortida dels ciutadans, mentre que per una esplanada del costat van entrar els mandataris i dirigents que van acudir a la cerimònia funerària. Demà tindrà lloc el funeral d'Estat, al qual assistiran en representació espanyola la ministra d'Exteriors, Trinidad Jiménez i l'expresident Felipe González. També van viatjar fins a Buenos Aires els presidents de Veneçuela, Equador i Brasil, Hugo Chávez, Rafael Correa i Lula da Silva, entre d'alres. El primer a arribar va ser el mandatari bolivià, Evo Morales, qui es va declarar "orfe" per la mort de Kirchner, líder del Partit Justicialista (peronista) i secretari general de la Unió de Nacions Sud-americanes (Unasur). "Les seves recomanacions i suggeriments han estat molt importants quan vaig assumir la presidència", va destacar.

Els metges que van atendre l'expresident argentí van intentar reanimar-lo durant 45 minuts. El matrimoni presidencial va sopar a la seva residència del Calafate amb un grup d'amics i es va retirar a descansar. Pel que sembla, primera hora del matí Kirchner es va trobar malament i la seva dona va trucar una ambulància.