Centenars de joves haitians es van enfrontar a Port-au-Prince als soldats nepalesos de l'Organització de Nacions Unides (ONU), els anomenats "cascos blaus", als quals acusen de portar el còlera al país. La missió humanitària ha negat reiteradament aquestes acusacions. Els joves s'havien reunit en una cèntica plaça, molt a prop del Palau Presidencial, quan un grup d'ells van atacar mitja dotzena de soldats de la Missió d'Estabilització de l'ONU a Haití (Minustah) que es trobaven a la part del darrere d'una camioneta. Els joves van llançar pedres i van aixecar barricades contra els soldats, als quals van cridar consignes com "el còlera ens l'heu portat vosaltres".

Un ambient de guerrilla urbana regna a la capital, on de tant en tant se senten trets, sense que se sàpiga d'on procedeixen, mentre que el gas lacrimogen fa l'aire irrespirable. Pneumàtics en flames i galledes d'escombraries bloquegen diversos encreuaments de la capital.

En una altra manifestació contra la Minustah a Cap Haitià, al nord del país, almenys una persona va morir i diverses van resultar ferides, fet pel qual ja són tres les víctimes mortals en aquesta ciutat. Milers de persones van prendre els carrers de Cap Haitià per tercer dia consecutiu en protesta per la suposada responsabilitat de la Minustah en el sorgiment de l'epidèmia de còlera, que ha causat ja més de 1.100 morts a Haití. L'incident es va produir a l'entrada sud de la ciutat, quan un tanc de la Minustah va quedar atrapat en una trinxera. Sobtadament es van sentir trets que van causar la mort d'una persona i ferides a d'altres. La policia haitiana va intervenir per intentar restablir l'ordre, però al final de la tarda els manifestants encara es trobaven als carrers. El Govern haitià va enviar a la zona una delegació per intentar calmar la situació.

En aquest sentit, el temor de la població de Cap Haitià a sortir al carrer després dels incidents dels últims dies dificulta l'assistència als malalts de còlera a la zona, va explicar el portaveu de la Minustah, Vincenzo Pugliese. El portaveu va afirmar que els carrers de Cap Haitià estaven buits, en part també perquè la d'ahir era jornada festiva a tot el país, i va insistir que això suposa un obstacle per a la gestió sanitària de l'epidèmia de còlera, malaltia de la qual hi ha nombrosos afectats en aquesta zona.

A més, l'aeroport està tancat i hi ha una gran paralització a la ciutat, on "els malalts no poden arribar a les clíniques per la por de la població, i la situació pot empitjorar", va explicar Pugliese.

Per part seva, República Dominicana va reforçar les mesures de control sanitari per prevenir el còlera a la zona, després que fos detectat el primer cas de la malaltia en una zona propera al principal centre turístic del país, Punta Cana. El ministre de Salut Pública, Bautista Rojas Gómez, va explicar que el cas del ciutadà haitià Wilmo Louwef, de 32 anys, està sota control.