Dues persones van morir i 320 policies van resultar ferits en els disturbis que sacsegen Algèria des de dimarts passat per l'alça dels preus de productes bàsics, va informar ahir el ministre de l'Interior, Dahou Ould Kablia, que tot i això no va comptabilitar un tercer, aquest últim segons el diari El Watan.

La primera víctima va morir per ferida de bala a la província de M'sila, a l'est d'Alger, i la segona "va sucumbir a les seves ferides" a Bousmail, a 50 quilòmetres a l'oest de la capital, va dir el ministre a la ràdio estatal. El ministre va confirmar que la primera víctima mortal d'aquestes manifestacions es va registrar divendres durant un intent de "penetrar en una comissaria". Es tracta, segons els mitjans locals, del jove Azzedine Lebza, de 18 anys, que va rebre dos projectils a la localitat de Ain H'djel, a la província de M'sila. Altres tres manifestants van resultar ferits i un d'ells va morir a l'hospital Mustafà, on havia estat evacuat, va informar el diari El Watan, dada que no va confirmar el ministre.

Les circumstàncies de la segona mort, a Bousmail, "queden per determinar", va afirmar Ould Kablia. Segons els mitjans, la víctima és un home de 32 anys. El diari en llengua àrab Echourouk va publicar un recompte del Ministeri de l'Interior no fet públic segons el qual hi havia 181 ferits per les forces de l'ordre i 245 detinguts durant les manifestacions. En el mateix recompte es va assenyalar que els enfrontaments, que es van iniciar dimarts a Oran, capital de l'oest algerià, s'han estès a 18 províncies de les 48 que té Algèria.