L'Audiència Provincial de Madrid va acordar que se segueixi investigant Francisco Álvarez Cascos per injuriar la Policia en afirmar que existia "una camarilla policial" que falsificava papers i proves del cas Gürtel, i va ordenar al jutge que citi a declarar l'exdirigent del PP. D'aquesta forma, l 'Audiència madrilenya va estimar els recursos de la Fiscalia i l'associació Preminencia del Derecho i va revocar la decisió del Jutjat d'Instrucció número 32 de Madrid, que el passat 6 de juliol va arxivar la causa per entendre que les paraules d'Álvarez Cascos en un mitjà de comunicació van ser "vagues i ambigües", i no constituïen un delicte de calúmnies o injúries.

En contra de l'opinió del jutge instructor, Santiago Torres, l'Audiència sosté que les declaracions que l'exministre de Foment va dirigir a un grup de policies que estaven portant a terme una investigació "sens dubte indiciàriament podrien ser considerades com constitutives injurioses".

Va afegir, a més, que dir que els policies "estan falsificant papers", o que "aquesta camarilla de la policia judicial" està dedicada a intentar preconstituir una prova falsa, "afecta el crèdit que mereixen els agents als quals es refereix".

Una vegada que l'Audiència va acordar que continuï la investigació, Preminencia del Derecho va comunicar al jutjat que s'aparta de l'acusació que exercia fins ara, en entendre que el seu seguiment correspon als perjudicats, que són els policies afectats per les presumptes injúries.

En un altre ordre de coses, Esquerra Unida (EU) denunciarà davant la Fiscalia els pagaments "milionaris" que l'Administració valenciana ha realitzat a l'arquitecte Santiago Calatrava per "diversos projectes fantasma" que no s'han executat.

La coordinadora d'EU i diputada autonòmica, Marga Sanz, va anunciar que presentarà una denúncia perquè la Fiscalia investigui aquests projectes, entre ells la redacció de l'avantprojecte del gratacels que havia de construir davant de la Ciutat de les Arts i les Ciències, el del Centre de Convencions de Castelló i la reforma de la dàrsena del port de Torrevella. Sanz va criticar que les arques públiques desemborsin "quantitats milionàries" a l'"arquitecte estrella del PP" i després el projecte no es faci.

Finalment, el president del Partit Popular de la Comunitat Valenciana (PPCV), Francisco Camps, va assegurar que el seu partit està "en disposició de guanyar" a "tots els municipis" de l'autonomia, i va destacar que aquesta comunitat és "clau i essencial per al futur d'Espanya", i això, va assenyalar, "ho sap el PP, ho sap Mariano Rajoy i ho saben els votants".