L'Assemblea General de les Nacions Unides ha suspès aquest dimarts per unanimitat la pertinència de Líbia al Consell de Drets Humans de l'organisme a causa de la violència de les foces líbies contra els manifestants. Aquest dimarts el líder libi Moammar al-Gaddafi ha enviat les seves tropes cap a la zona de la frontera oest del seu país, desafiant així la pressió econòmica i militar d'Occident i elevant els temors que la revolta més sagnant del món àrab pugui tornar-se encara més violenta.

Occident sospesa opcions militars, creixen les sospites que el veterà líder, que ha ostentat el poder durant 41 anys, no comprèn la força dels rebels reunits en la seva contra. A Moscou, una font del Kremlin ha suggerit que al-Gaddafi hauria de dimitir, qualificant-lo de 'cadàver polític vivent que no té lloc en el món civilitzat modern', segons ha informat l'agència de notícies Interfax.

El líder libi es mostra aliè a tota pressió externa, encara que la mateixa Assemblea General de les Nacions Unides aprovi suspendre, de manera unànime, la pertinència de Líbia al Consell de Drets Humans.

Gaddafi no només no en fa cas, sinó que les forces líbies han reforçat aquest dimarts la seva presència a l'encreuament fronterer de Dehiba a l'extrem sud, decorant el lloc amb banderes verdes del país.

'Tot el meu poble m'estima. Ells moriran per protegir-me', va dir al-Gaddafi aquest dilluns a l'ABC i la BBC, desestimant la importància d'una rebel·lió contra el seu llarg mandat i que ha acabat amb el seu control sobre gran part de l'est de Líbia.