El cap de l'estat Major de l'Exèrcit ha decidit rellevar del servei, fins que conclogui la investigació, tots els militars que diumenge a la nit integraven la guàrdia de la caserna de Badajoz en la qual es va produir un robatori d'armes. Segons la Ser, encara que el Ministeri de Defensa no es va manifestar sobre aquest extrem, des d'un primer moment els investigadors van estudiar que els autors del robatori haguessin comptat amb la col·laboració d'alguns militars de la base general de Menacho de Villar del Rei. La investigació la porta a terme un jutjat militar per al qual actua la Guàrdia Civil com a policia judicial. De manera paral·lela, es desenvolupa una altra investigació interna del propi Exèrcit de Terra.

Per part seva, la delegada del Govern a Extremadura, Carmen Pereira, va confirmar que un Jutjat Togat Militar de Madrid treballa en l'aclariment del robatori d'armes, encara que no va precisar si està ja prenent declaració a militars presents aquest dia en l'aquarterament.

Va recordar que quan l'autoritat judicial treballa en la instrucció d'un cas "es fan interrogatoris, preguntes, s'estudien i s'analitzen moltíssimes actuacions", sense voler precisar res més sobre això.

La delegada del Govern es va limitar a destacar que la Guàrdia Civil, a instàncies del Jutjat Togat Militar número 12 de Madrid, treballa "dia i nit", per aclarir allò succeït, determinar l'autoria del robatori i detenir els seus responsables.

"És una investigació que porta el seu temps", va explicar, però va especificar que els ciutadans han d'estar "tranquils", perquè "no s'estalviaran mitjans i esforços, com en altres casos".