Milers d'iraquians van sortir als carrers a moltes ciutats del país per exigir llocs de treball i millors serveis públics, en una protesta que es va desenvolupar enmig de fortes mesures de seguretat, però sense incidents greus. La jornada va ser qualificada com el Divendres de la Dignitat i el Desafiament, i és continuació de diverses protestes que s'estan desenvolupant a l'Iraq seguint les revoltes populars de Tunisia, Egipte i ara Líbia.

El punt més important va ser la plaça Tahrir de Bagdad, on milers de persones van arribar a peu perquè des de l'última mitjanit regia un toc de queda per a vehicles que va impedir el lliure desplaçament de participants a les manifestacions. "No a la corrupció", "no als favoritismes", "no a la desocupació", establien algunes de les pancartes que es veien a la concentració de la plaça Tahrir de Bagdad.

Per evitar que els manifestants s'estenguessin per altres parts de la ciutat, especialment per l'anomenada "zona verda" de Bagdad, on es concentren la seu del Govern i de diversos ministeris i ambaixades, la policia va tallar els ponts d'accés des de la plaça Tahrir.

En un altre ordre de coses, un moviment rebel xiïta que opera al nord del Iemen va denunciar que l'Exèrcit iemenita va atacar amb foc d'artilleria una manifestació de protesta, amb un balanç de desenes de víctimes, entre morts i ferits. L'atac es va portar a terme a primera hora a la localitat de Harf Sufian, a la província d'Amran, segons va dir el moviment rebel dels "hutíes", un grup que es va aixecar en armes el 2004 contra el règim d'Ali Abdul·là Salih.

Finalment, el Consell Suprem de les Forces Armades d'Egipte va anunciar que el referèndum per esmenar la Constitució se celebrarà el proper 19 de març. La votació es portarà a terme per esmenar els articles 75, 76, 77, 88, 93, 139 i 148, i derogar el 179, amb la finalitat de modificar, entre d'altres coses, la durada del mandat del cap d'Estat i els requisits per poder ser candidat a les eleccions presidencials.