L'assalt a la Base General Menacho a la localitat de Bótoa, a Badajoz, que va tenir lloc dilluns passat, ha provocat la detenció de quatre militars. Així ho va anunciar la ministra de Defensa, Carme Chacón, que va explicar que s'ha procedit a aquest arrest per haver estat "com a mínim" responsables de "negligència" en el robatori d'una trentena d'armes, amb un preu al mercat que supera els 30.000 euros.

A la sessió de control al Govern al Senat, la ministra de Defensa va anunciar l'arrest d'un sergent, un cap i dos soldats que formaven part de l'equip de guàrdia la nit que va tenir lloc el robatori de 25 fusells i deu pistoles. Els arrestos són el resultat de la investigació interna desenvolupada per l'Exèrcit de Terra.

"No van fallar els mitjans tècnics, van fallar les persones", va destacar Chacón després d'explicar detalladament les mesures de seguretat amb les quals compta la base, reforçades després d'un primer intent de robatori fa tres anys. La responsable de Defensa va especificar que la nit del passat 28 de febrer l'errada va ser d'"alguns dels membres de l'equip de guàrdia".