La cúpula rebel líbia va deixar entreveure diferències amb el seu màxim dirigent, Mustafa Abdelyalil, sobre una eventual negociació perquè el coronel Moammar al-Gaddafi abandoni el país a canvi de no ser perseguit judicialment. El membre del consell d'informació del Consell Nacional de Transició Interí (CNTR) Bara al Jatib va afirmar que si Gaddafi deixava Líbia, aquest òrgan estava disposat a renunciar a l'emissió de qualsevol ordre judicial en contra seu. Al Jatib confirmava així una informació difosa per Al-Jazeera, segons la qual, el règim havia iniciat converses sobre aquesta qüestió amb els líders rebels.

No obstant això, a mig matí, el vicepresident i portaveu del CNTR, Abdelhafiz Ghoga, després de parlar amb diversos membres del consell i evidentment irat, decidia, sense previ anunci, dirigir-se a la gent que en aquell moment es trobava a la plaça dels Jutjats de Bengasi, on hi ha la seu de l'administració opositora, per desmentir les suposades negociacions. "No hi ha diàleg i no hi ha res anomenat sortida segura del país", va afirmar Ghoga, en referència a les preteses converses, davant les persones que es concentraven a la plaça sota la pluja.

No obstant això, una hora abans de la compareixença de Ghoga, Abdelyalil mostrava la seva disposició a renunciar a la persecució judicial de Gaddafi si aquest abandona el país en les properes 72 hores.

Per altra banda, els milicians van suportar el dur atac de les tropes gaddafistes, que amb sis incursions aèries van mantenir arraconats els rebels en la defensa del port petrolier de Ras Lanuf, a uns 350 quilòmetres a l'est de la ciutat de Bengasi. Les conseqüències dels atacs gaddafistes, a més de les baixes, van ser l'evacuació i èxode dels habitants d'aquest terminal petrolier, que té capacitat per exportar més de 200.000 barrils diaris.

Per part seva, l'oposició líbia va demanar que la Unió Europea (UE) s'abstingui d'intervenir militarment al país per tallar les ofensives del règim contra la població. Paral·lelament, el ministre d'Afers Estrangers alemany, el liberal Guido Westerwelle, es va mostrar contrari a establir una zona d'exclusió aèria sobre Líbia de manera precipitada.

En un altre ordre de coses, un comboi del Programa Mundial d'Aliments (PMA) de Nacions Unides va aconseguir traspassar per primera vegada la frontera líbia des d'Egipte per fer arribar 70 tones de barretes energètiques a la ciutat de Bengasi.

Finalment, dos artefactes explosius van ser llançats contra l'hotel Uzu de Bengasi, on s'allotgen els periodistes internacionals, encara que només van causar danys materials al seu accés. Dues granades van ser llançades pels ocupants d'un vehicle sense plaques que no va poder ser identificat.