El 70 per cent dels metges a Espanya seran dones d'aquí a deu anys, moment en el qual es tocarà sostre, segons les previsions de la Confederació Estatal de Sindicats Mèdics (CESM), divulgades durant el Dia Internacional de la Dona. Professionals mèdics van destacar la creixent "feminització" de la medicina espanyola, en la mateixa línia del que passa a la resta del món. Actualment, tres de cada quatre metges residents (MIR) són dones, i aquestes són majoria (55%) entre els facultatius menors de 45 anys, va assenyalar Mayte Lázaro, presidenta del sector d'Especialitzada de CESM.

Majoria de funcionàries

Paral·lelament, la secretària d'Estat de Funció Pública, Consuelo Rumí, va assegurar que les dones ocupen el 52% dels llocs de treball en el conjunt de les Administracions Públiques, fet que demostra de "manera nítida" que els processos de selecció d'ocupació pública garanteixen la igualtat d'oportunitats. Rumí va assegurar que el Govern socialista ha estat un "exemple d'iniciatives en les política d'igualtat".

Per part seva, el president del Govern, José Luis Rodríguez Zapatero, considera que "un compromís permanent dels homes" és el requisit indispensable per eradicar la violència de gènere. L'esmentat compromís ha d'ofegar "aquest instint intolerable de superioritat i de domini dels homes cap a les dones", va afegir.

Finalment, el líder del PP, Mariano Rajoy, va reclamar mitjans per eliminar aquesta xacra i va demanar queals convenis col·lectius es reculli que "a igual feina, igual sou".