Els enfrontaments entre les brigades del coronel Moammar al-Gaddafi i els milicians rebels continuen en diferents localitats tres setmanes després de l'inici de l'aixecament popular contra el règim, mentre diversos emissaris de Gaddafi van viatjar a Egipte, Brussel·les i Lisboa. Així, un emissari va ser rebut pel ministre d'Exteriors de Portugal, Luis Amado. El representant, que va viatjar a Lisboa després d'una escala a Malta, es va reunir amb Amado després que aquest rebés el vistiplau i suport de la cap de la diplomàcia de la Unió Europea, Catherine Ashton. El representant de Gaddafi havia acudit a Lisboa per entaular converses amb Portugal en funció de la posició del país com a president del Comitè de sancions de l'ONU al país nord-africà.

Emissaris del règim libi també van volar cap a Brussel·les per reunir-se amb representants de la Unió Europea i l'OTAN, mentre que altres representants es van dirigir cap al Caire per reunir-se amb les autoritats egípcies.

Mentrestant, continuen els combats entre els rebels i els lleials a Gaddafi. A Zauiya, la televisió estatal va mostrar imatges d'una manifestació d'adhesió al líder libi celebrant la reconquesta de la localitat, castigada cinc dies amb artilleria, morters i incursions dels carros de combat que, finalment, van superar la resistència organitzada, que dimarts va desaparèixer completament. A Ras Lanuf, les forces gaddafistes van llançar una ofensiva en tota regla amb desplegament de tropes, suport aeri i combat artiller, per intentar reconquerir l'enclavament petrolier, a 350 quilòmetres a l'oest de Bengasi, on els rebels han concentrat les seves forces.

Per part seva, el líder libi va insistir que la rebel·lió del seu país està incitada pel grup terrorista Al-Qaeda, tot explicant que el grup ha subministrat drogues i diners per fomentar la revolta popular. Gaddafi ha ofert una recompensa de 290.000 euros per la captura del president del Consell Nacional Revolucionari Transitori (CNTR), Mustafa Abdel Yalil.

Finalment, desenes de persones van resultar ferides a la plaça Tahrir del Caire en enfrontaments amb pedres entre partidaris i opositors de Hosni Mubarak, que continuen les protestes en aquest lloc del centre de la capital. El Consell de Ministres d'Egipte va decidir el retorn total de la policia als carrers del país avui per garantir la seguretat dels ciutadans.