La Unió d'Oficials de la Guàrdia Civil (UOGC) va denunciar que el nou límit de velocitat fixat en 110 km/h està generant confusions "no només entre els ciutadans, sinó també entre els agents de trànsit". Els oficials critiquen que "des que la mesura va entrar en vigor, les escasses instruccions respecte al funcionament operatiu dels radars i la formulació de denúncies s'han impartit de manera verbal i totes en el sentit de mantenir els límits sancionadors vigents amb anterioritat. És a dir, com si la velocitat màxima seguís sent de 120 km/h, fet que implica que els radars saltin i es denunciï en excedir els 132 km/h".

Per altra banda, la reducció del límit de velocitat permetrà estalviar 1.400 milions d'euros en importacions d'hidrocarburs o el 3% d'aquestes compres internacionals, va anunciar el ministre d'Indústria, Miguel Sebastián.

Per part seva, la ministra francesa d'Economia i Finances, Christine Lagarde, va aconsellar als automobilistes que posin en pràctica mesures d'estalvi com reduir la velocitat, conduir amb suavitat i limitar l'ús de la climatització, en una petició que recorda a les mesures aplicades a Espanya.