Els quatre espanyols residents a la prefectura de Miyagi, la més afectada pel tsunami, es troben ja localitzats i han estat contactats, segons han informat fonts del Ministeri d'Afers Exteriors i de Cooperació.

La font ha matisat que només s'ha pogut contactar amb els espanyols que estaven inscrits en el registre consular com a residents a la prefectura i que cap d'ells es trobava a la regió en el moment del terratrèmol i posterior tsunami.

Sis espanyols que sí que eren a Sendai, la capital de Miyagi, també es troben bé i esperen poder tornar a Tòquio quan es restableixin les comunicacions. El grup visitava Japó en viatge de negocis.

Ara resta localitzar els sis espanyols registrats com a residents a la prefectura d'Ibaraki, propera a Miyagi, ha explicat la font en declaracions a Europa Press.

L'Ambaixada espanyola a Tòquio té registrats un total de 1.969 residents espanyols al Japó, la meitat d'ells a Tòquio, i de moment no hi ha notícia que cap d'ells hagi resultat afectat directament pel terratrèmol i posterior tsunami.