Un nombre indeterminat de soldats de l'exèrcit libi que es trobaven combatent per arrabassar als rebels el control de la ciutat de Misrata, a 200 quilòmetres a l'est de Trípoli, han desertat i s'hi han unit, segons ha informat un portaveu dels rebels.

Segons aquesta mateixa font, les forces lleials al líder libi, Moammar al-Gaddafi, han intentat reprendre el control de l'esmentada població a primeres hores de dissabte, però hi han fracassat. La Brigada 32, comandada pel fill de Gaddafi, Jamis, ha aconseguit avançar les seves línies, però el seu avanç ha estat obstaculitzat per una sublevació.

"Al matí hi ha hagut una reunió de les forces lleials a Gaddafi, amb l'objectiu aparent d'atacar la ciutat, però Déu l'ha protegit. Hi ha hagut algunes discrepàncies dins de la Brigada de Jamis," ha afirmat l'esmentat portaveu dels rebels.

"Tenim coneixements de diversos soldats que han desertat després de la discussió. S'han unit als rebels i han dit que desenes dels membres del batalló han expressat la seva negativa a matar civils innocents", ha afegit. "Alguns d'ells han sortit corrent, i n'haguessin arribat amb nosaltres més, però han estat disparats pels lleials a Gaddafi", ha postil·lat.

Finalment, els rebels han assegurat que els manquen medicaments i equip mèdic i que no hi ha camí per poder entrar a la ciutat a reposar les existències, però que no hi ha escassetat d'aliments.

A començament de la setmana, les forces progovernamentals van recuperar la ciutat de Zawiya, l'única ciutat de l'oest del país, juntament amb Misrata, que havia desafiat obertament el mandat de Gaddafi. El Govern libi ha assenyalat que els rebels són criminals o membres d'Al-Qaida, cosa desmentida pels opositors, els qui han assenyalat que lluiten pel canvi democràtic.